Exklusiv bakbok
Världens finaste bakbok hos Fröke knopp
Annelie Andersson, bakom det populära Instagramkontot och bloggen Blomster & Bakverk, debuterar nu som bakboksförfattare! Den 3 september hade hon release den makalöst vackra bak- och fotobok som är döpt efter hennes blogg Blomster & Bakverk finna nu i butiken Fröke knopp.
Fröke knopp är mycket glada och stolta att kunna erbjuda signerade exemplar av den underbara boken Blomster & Bak. Bakom pennan och kameran på boken Blomster & Bakverk finns Annelie vars stora intresse är bak & mat och blommor & trädgård. Och gärna i sällskap med kameran. Hon njuter gärna av en blomsterkaffe och tycker om att vara i både kök och trädgård. I hennes hörn av världen delar hon med sig av det goda i livet och allt det vackra i vardagen. Sådant som inspirerar. Och lite till.
Boken är uppbyggd kring att tänka i säsong, där Annelie vill förmedla både smak och känsla. Ur innehållet:
• Höst – Galette med äpple och mandelkräm, Bröd med rödbetor, Morotsbröd med chili
• Vinter – Kaffekavring, Mörkt frukostbröd med kakao, Lingontryffel
• Vår – Bröd med smak av te, Mandelkakor på tre olika sätt, Passionstårta på blondiebotten
• Sommar – Mormors havrekakor, bovetelimpa
Att Annelies värld är fylld med blomster vet den som följer henne digitalt. Annelie har ett alldeles unikt bildspråk och inspirerar både till att baka och skapa med blomster. Det är många som berättar att hennes bildkonst får dem att må bra i själen. För Annelie är det minst lika viktigt att ögat får sitt innan smakerna tar vid. Att smakerna ska vara naturliga och goda är såklart en självklarhet! Och bakandet, det har hon med sig sedan barnsben via farmor, mormor och mamma.
– Det känns helt fantastiskt att jag har givit ut min egen bok. Det är något som känts som en dröm att få göra, så jag blev oerhört glad när Annika kontaktade mig. Bloggen kom till för att de som följde mig på Instagram ofta bad om recept på det jag lade upp och undrade om jag inte kunde börja blogga. Till sist tänkte jag att det kunde vara kul att prova på och det har jag inte ångrat en sekund. Både blogg och Instagram har gjort att jag både vågat visa mitt skapande och, framför allt, utvecklats massor på vägen. Fotograferandet har blivit mitt sätt att fly vardagen, tänka på annat en stund, få vara kreativ och bara njuta av processen från idé till färdig bild, säger Annelie Andersson.
– Det här är en av de vackraste böcker jag sett! Varenda bild är ett konstverk och i kombination med de användbara recepten skänker boken maximal njutning för alla sinnen, säger Annika Bladh.
Annelie har dessutom mycket hedrande för andra året i rad blivit tillfrågad om att ta fram blomstermotiv till och designa Unicef Sveriges morsdagskort. Korten kommer förhoppningsvis finnas tillgängliga i blomsterbutiken Fröke knopp.
Om författaren:
Annelie Andersson arbetar till vardags som produktionsledare inom reklambranschen. Hon bor i Åkersberga, utanför Stockholm, med sin familj. Annelie har bloggat om bak, mat och blomster sedan 2013. Under ett par års tid drev hon även ett hemmabageri på ledig tid. På senare år har fotograferandet blivit hennes stora passion. På bild fastnar gärna något ätbart, ett stilleben eller ett blomsterarrangemang. Blomster & Bakverk är hennes första bok.